Uleiul alimentar uzat este o resursă regenerabilă. Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se produc 0.90-0.95 litri de biodiesel, iar din produsele secundare rezultate în urma producerii biodieselului se produc săpun și decofrant (un material folosit în turnarea cofrajelor din construcții).
Știaţi că:
Dacă 10% din populaţia orașului colectează 2 litri de ulei alimentar uzat într-un an de zile se evită deversarea în natură (apă, sol) și respectiv poluarea acesteia cu 134 de tone de ulei alimentar uzat.
Foarte puţini oameni știu că uleiul alimentar uzat aruncat la canalizare este nociv atât pentru el, omul, cât și pentru mediu.
Printre efectele nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat la chiuvetă/canalizare putem enumera:
• corodarea și înfundarea țevilor de canalizare, costurile de întreținere și curățare a stațiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.
• poluarea apei și a solului (uleiul alimentar uzat formează o peliculă deasupra apei la contactul cu aceasta, oprind oxigenul să ajungă la viețuitoarele și plantele din apă; totodată, ajuns în sol, acesta – n.r. solul – are nevoie de ani de zile pentru a se regenera și a deveni productiv).
Uleiosul colectează acest ulei alimentar uzat folosind o bicicletă utilitară (eng. cargo bike). Puteţi alege să respectaţi și să vă bucuraţi de un mediu cât mai curat colectând uleiul uzat și luând legătura cu noi.
Ne puteţi contacta la:
T: 0741 027 082